Regula de 3 in fashion – ce este si cum te ajuta sa ai stil

Sunt foarte multe reguli in moda cu care nu putem fi universal valabil de acord. Sau cu care pur si simplu nu rezonam cand vine vorba de cei din jur sau chiar de propria persoana. Insa, regula de 3 e menita sa valideze o serie de concepte care au in final scopul de a face pe oricine sa aiba un stil bine definit si care sa se evidentieze usor cand e expus in multime.

Aceasta regula e intens aplicata chiar si de catre designerii sau consilierii vestimentari, pana la pasionatele de moda care sunt in permanenta in cautarea de noi optiuni care sa le ajute sa arate mai bine odata cu trecerea prin ani si printre diferitele anotimpuri.

Trebuie sa stii inainte de toate ca, regula de trei este vazuta in mai multe moduri, deci poate avea mai multe semnificatii. Si, dupa ce ti le-ai insusit pe toate acestea, poti trece la activitati practice alegandu-ti stilul personal folosindu-te de beneficiile JojoFashion unde gasesti haine de dama variate, moderne, versatile, accesibile si cu livrare oriunde in tara.

Regula de 3 a corpului

Atunci cand porti o tinuta alcatuita din 2 piese, tinzi sa vezi corpul ca este impartit in doua parti egale. Iar acest aspect este deseori privit ca fiind universal valabil. Nu doar odata ai afirmat ca “ai nevoie de ceva pentru partea de sus si ceva pentru cea de jos”, deci pentru cele doua zone principale. Daca vei deschide camera telefonului tau, metoda care este cea mai simpla pentru a valida regula de 3, vei descoperi ca se imparte corpul pe 3 linii si 3 coloane vertical-orizontal, deci in 3 parti.

La ce te ajuta aceasta informatie? Ca sa-ti stabilesti exact ce tip de stil ai nevoie si ce te avantajeaza mai bine, caci este gresit sa-ti imparti vizual corpul in doua si sa te asiguri ca piesele pe care le alegi incep sau se termina in acest punct de plecare. Astfel, conform regulii de 3, partea inferioara sau cea superioara ar trebui sa acopere 2/3 din totalul formei corpului, iar hainele ar trebui sa corespunda cu nivelul aferent inaltimii tale.

regula 3 in fashion femeie imbracata in fusta blugi si top roz

Regula de 3 a hainelor

Deopotriva, regula de 3 a hainelor se axeaza pe definirea stilului propriu cand vine vorba de alegerea lor. Cu alte cuvinte, din acest punct de vedere ar trebui sa te asiguri ca: hainele sunt adecvate pentru forma corpului pe care o detii, ca se imbina cu gusturile si nevoile tale, dar si ca nu sunt piese alese ai cu seama de dragul de a fi in tendinte. Putem aprecia aceasta regula de trei ca definitia pe scurt a garderobei capsula, concept menit sa te ajute sa eviti achizitiile proaste, inutile, care-ti consuma resurse fara niciun folos.

Regula de 3 a culorilor

Cu si fara poate, regula de 3 aplicata culorilor este cea mai simpla si cea mai usor de inteles – nu trebuie sa depasesti limita de 3 culori in garderba ca sa te asiguri atat ca te poti imbraca cu succes in orice moment, dar si pentru a evita sa faci niste asocieri gresite care in loc sa te puna in evidenta si sa-ti aduca complimente, vor face fix opusul.

In acest fel, vei sti ca in garderoba ai mereu doar ceea ce ti se potriveste si suficient spatiu ca sa te bucuri de haine deosebite care-ti evidentiaza personalitatea. De stiut aici e si faptul ca, pe langa nuantele consacrate de nude, alb si negru, care-si fac cu usurinta loc in sifonier, poti sa alegi si culori mai indraznete, alaturi de nuantele lor complimentare (maxim 2).

Acestea fiind spuse, nu ramane decat sa-ti analizezi garderoba si sa te asiguri ca implementezi cu succes regula de 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: