Garderoba capsula si cum s-o introduci in viata ta

Conceptul de garderoba capsula iti poate suna cunoscut, acesta devenind tot mai popular in ultimii ani. Totusi, denumirea nu este aleasa si viralizata in mod intmplator.

Intr-o garderoba capsula gasesti intotdeauna ceea ce ai nevoie, fara exceptie, elementele fiind potrivite atat cu personalitatea utilizatorului, cu nevoile sale, cat si in ceea ce priveste versatilitatea. Cu alte cuvinte, se presupune ca avand o astfel de garderoba esti si o persoana foarte cumpatata, care renunta la cumparaturile impulsive, permanente, axandu-se strict pe nevoi.

JojoFashion are tot ce ai nevoie ca sa urmezi acest concept inedit, asa ca te invitam sa descoperi tot ce trebuie sa stii despre el urmand ca sa faci si alegerile potrivite.

Trasaturile cheie ale garderobei capsula

In primul rand, ca sa pui in aplicare acest concept ai nevoie de o buna organizare. Vei spune adio pieselor care nu se potrivesc cu tine si nici cu ceea ce exista deja la tine in sifonier. Dar secretul ca sa observi beneficiile pe care ti le ofera garderoba capsula e sa te tii de acest principiu si in viitor. Cu alte cuvinte, nu ai de ce sa cumperi haine doar de dragul de a face o investitie sau pentru ca stai bine cu banii. Acesta e un motiv pentru care, in anotimpuri de criza, garderoba-capsula e un concept perfect. Daca nu te poti abtine de la shopping sau nu il faci in mod inteligent, s-ar putea ca toate eforturile tale din prezent sa fie in van.

Apoi, e perfect sa ai cat mai putine haine. Dar asa cum aminteam mai sus, ele trebuie sa se imbine perfect intre ele astfel incat, in momentul in care trebuie sa te imbraci pe graba, sa fii in pana de idei si sa afirmi ca nu ai cu ce sa te imbraci. E nevoie ca tot ceea ce ai la dispozitie sa se imbine perfect, indiferent de momentul zilei sau de ocazie.

Se pune accent inclusiv pe tesaturile din materiale sustenabile, acestea fiind si practice din punct de vedere termic, cat si durabile atunci cand sunt raportate la numarul de utilizari.

Ca prin urmare, garderoba capsula te ajuta sa te reinventezi dupa standardele moderne, sa economisesti bani, timp si sa ai parte de o viata mai putin stresanta (cel putin din prisma aspectului fizic). Si sifonierele tale iti vor multumi pentru ca vor fi mai spatioase si aspectul aerisit iti va permite sa ajungi usor la toate articolele dorite.

Cum sa introduci garderoba capsula in viata ta

Daca pana acum ti s-a parut ca suna promitator, ai toate motivele sa incerci acest concept! Intrebarea care ramane eeste desigur, cum faci acest lucru?

Simplu! Inainte de toate incepe sa-ti triezi intreaga garderoba. Da, impune un minim de efort din partea ta pentru a te asigura ca elimini toate piesele pe care nu le porti si nici nu intentionezi sa o mai faci in viitorul apropiat, pana la cele cu care n-ai reusit niciodata sa creezi una sau mai multe tinute.

Apoi, dat fiind schimbarile de anotimp, e bine sa-ti introduci in sifonier suficiente piese pe care sa le porti pe parcursul a minim 30 zile. Poti face asta de exemplu, cu o pereche de blugi dama, pantaloni din piele, cateva pulovere nude, tricouri basic etc.

Desigur, vei observa ca cel mai bine poti sa integrezi piesele minimaliste, atat ca croi, model, cat si in ceea ce priveste culoarea. Dar nu inseamna ca trebuie sa te rezumi exclusiv la nuantele neutre, ci te poti orienta pe un spectru diferit de nuante.

Iar abia ulterior, in cazul in care descoperi ca lipseste ceva, arunca un ochi pe JojoFashion si completeaza-ti garderoba cu un buget redus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *